Bakkerij in kerstsfeer

Poppenhuis miniatuur bakkerij in kerstsfeer, gemaakt in een goudkleurige schilderijlijst met redelijke diepte. Jaren geleden heb ik deze lijst, zo goudkleurig als hij is, gekocht bij Xenos. Alle meubeltjes zijn van Euromini’s. Zoals ik in mijn verhaaltje al schreef ben ik niet goed met Fimo en dus zijn alle taarten, taartschalen en andere schaaltjes en potten door mij zelf gemaakt van afvalmateriaal, zoals knopen, kralen, doppen en onderdelen van diademen en haarspeldjes uit mijn kindertijd, oorknoppen enz. Bovenop het rek aan de rechtermuur staan twee schaaltjes op poot. De pootjes zijn van omgekeerde plastic bloemetjes die op een diadeem uit mijn kindertijd zaten.

Onderdeel van de bakkerij in kerstsfeer. De blikken boven op de kast zijn gemaakt van doppen van Eau de Cologne met als deksel twee bolle goudkleurige knopen omgekeerd in de doppen gezet zodat het “handvatje” er uit steekt. Zoals je ziet staan er weer andere zelfgemaakte taarten en taartjes in de kast. Ook deze zijn van knopen enz. gemaakt. Op de bovenste plank zie je twee groene en twee rode bloemetjes, die komen van zo’n diadeem uit mijn kindertijd. De rode vorm en de bruine ernaast zijn doppen. Op de tweede plank waren de rode kerstboompjes en sterretjes ooit splitpennetjes. De kerstappeltjes zijn gemaakt van besjes uit kerstukjes en ze staan in oogschaduwblikjes. Op de onderste plank vier puddinkjes van rode oorknoppen op groene knopen. Alles op de toonbank bestaat uit allerlei soorten knopen en ook de rode schalen zijn knopen met goudkleurige ringetjes eronder zodat ze stevig staan, alleen de rode bovenkant van de twee buitenste zijn oorknoppen en het rode roosje op de middelste taart is zo’n onderdeel van een haarspeldje uit mijn kindertijd. De taart en taartschaal op het krukje bestaan uit knopen en ander afvalmateriaal en de zilverkleurige kerstklokjes heb ik afgeknipt van een goedkope plastic slinger kerstklokjes.

Op de kast nog twee doppen van Eau de Cologne met bolle goudkleurige knopen als deksels. De vier rode platte bovenkanten van de groene taartjes zijn van een magnetisch spelletje, de rest is allemaal gemaakt van verschillende knopen, ook de taartschaaltjes. Op de onderste plank twee doppen van mayonaise met twee knoopjes en weer een onderdeel van een haarspeldje uit mijn kindertijd.

Alles wat op de planken staat heb ik gemaakt van allerlei knopen, op het rode en groene bloemetje na, die komen weer van zo’n diadeem. Het kerststukje op de kast is gekocht en de pakjes ernaast heb ik gemaakt. Het vierkante pakje is een plat bambino bouwsteentje en het ronde is een stukje balsahout, allebei in goudpapier van bonbons.