Diverse kamertjes (1)

Poppenhuis miniatuur babykamertje in een houten bak van Xenos. Het tapijt is van een placemat van stof. De behangrand is een afgeknipt onderdeel van de behangrand die bij ons in de huiskamer op de muur zit. Alle meubeltjes op de fauteuil na zijn gemaakt door Jan Slagter. Wat op de commode ligt en het beddengoed heb ik zelf gemaakt. De luieremmer, de babymand en het opgevouwen babydekentje in de boekenkast komen uit Engeland en de fauteuil uit Amerika. De  babykleertjes in het kastje zijn voor het merendeel van Corrie Slagter. Boven het bedje hangt een broche van mij ook uit mijn kindertijd, er staat Holland op en er hangen een klompje, een boerinnetje en een molentje aan. Dit kamertje bestaat  niet meer en de meubeltjes, behalve de fauteuil, staan allemaal in de kinderkamer van het grachtenhuis dat nog laaang niet klaar is.

Poppenhuis miniatuur babykamertje in een ladenbak van Xenos. Dit zijn een paar meubeltjes uit de jaren ’80 die je toen met meer meubeltjes in een doos heel goedkoop kon kopen. Ik weet niet meer in wat voor soort winkel, het was in ieder geval niet in een poppenhuiswinkel. Het beddengoed, het aankleedkussen op de commode en de kussentjes op de schommelstoel heb ik zelf gemaakt. De glazen babyfles op het tafeltje komt uit Engeland. Aan de wand een broche van mij uit mijn kindertijd.

Poppenhuis miniatuur kleedkamer in een klein wijnkistje. De meubeltjes en de 17-delige slaapkamerset zijn van Euromini’s. De handdoeken heb ik zelf gemaakt. Het behang komt uit een stalenboek en de vloerbedekking is veloursstof van een oude jurk van mij.

 

 

Poppenhuis miniatuur eetkamer gemaakt in een klein wijnkistje. De meubels heb ik als set in Amerika gekocht. Het behang komt weer uit een stalenboek en de vloerbedekking is een stukje veloursstof van een oud gordijn.

 

 

Kijkje in de servieskast. Van wie het servies is weet ik niet meer.

 

 

Het eten is niet gemaakt met Fimo en het komt van een Nederlandse dame, waarvan de naam me niet te binnen wil schieten.