Keuken in een broodtrommel, kinderkamer met 1:144 meubeltjes en meer

Poppenhuis miniatuur keuken. Overzichtsfoto van een keuken in een broodtrommel.

Alle emaille miniaturen, de pot jam en het fornuis komen van Country Contrast uit Engeland.

Alle meubeltjes komen van Streets Ahead Dollshouse uit Engeland. Het schort en de theedoek zijn eigen maaksels.

Poppenhuis miniatuur kleedkamer. Dit tafereeltje is gemaakt in een boekdoosje van Xenos. De binnenmaten zijn 15 cm. hoog,  8 cm. breed en 4,5 cm. diep. Het behang komt uit patronen kartonboekjes gekocht bij Action. Alles wat in de kast staat heb ik gemaakt, behalve de schoentjes. De hoed, bijpassende parasol en het tasje komen uit Engeland. Het stuk spiegelglas had ik nog en voor de omlijsting heb ik stukken decoratielintsticker gebruikt, ook gekocht bij Action. De strikken had ik ook nog ergens.

Poppenhuis miiatuur kinderspeelkamer / nursery gemaakt in een grote wijnkist. De vitrinekast, de tafel en de stoelen heb ik gekocht bij Joop Voerman.

Op de voorgrond Rocking Horse en Orange Tabby Cat, op de achtergrond op de schommelstoel Puss in Boots Blue, ernaast op het bankje, Jointed Doll en Golly, op de voorgrond rechts Baby Doll Pink in Pushchair. Alle poppetjes in dit kamertje hebben beweegbare armpjes en beentjes. Allemaal tinnen miniaturen, gemaakt door Hantel Victorian Miniatures uit Schotland. Het poppenhuispoppentheeserviesje komt uit Engeland. De kachel is gemaakt door een Nederlander, maar ik weet even niet meer hoe hij heet.

Op de kast zitten Kitty Cucumber Blue Dress, Pierrot, Cat and Fiddle en Pussycat ook van Hantel.

De Pusschair met het babypoppetje van dichtbij.

In de kast allemaal 1:144 poppenhuismeubeltjes en miniaturen uit Engeland. Op de onderste plank rechts tinnen soldaatjes ook uit Engeland.

Het poppenhuisje naast de kast is ook van Hantel, de gevel kan open.

De twee dametjes zitten lekker aan de poffertjes en iets te drinken, de kleurspullen zijn er voor op zij geschoven. Na de poffertjes is er ook nog fruit.