Diverse kamertjes (2)

Poppenhuis miniatuur zitkamer voor poppenhuiskinderen gemaakt in een al wit geverfd houten doosje met doorzichtig deksel met als tekst grande marque biscuiterie enz,, gekocht bij Xenos. Het doosje is maar 15 cm. hoog, 24 cm. lang en 10 cm. diep. Hier kunnen de kinderen bijkomen van het ravotten en wat drinken en snoepen. De stoeltjes zijn menukaarthouders en de tafel en krukjes zijn gemaakt door dezelfde oom van John die ook het grachtenhuis heeft gemaakt. De koekjes, Linzer Augen, zijn van Miniaturen Schneider uit Duitsland.

 Poppenhuis miniatuur bijkeuken gemaakt in een houten gereedschapskist uit de jaren ’60, misschien kan ik ook nog wat met het deksel doen in dit tafereel. Alle miniaturen komen uit Engeland. De kast is een bouwpakketje van Mini Mundus waarmee iets mis is gegaan met de deurtjes dus heb ik er maar een gordijntje voor gehangen. De grote tafel met lade is van Euromini’s, het kleine tafeltje weet ik niet meer en het wandrekje heb ik zelf gemaakt. Het behang komt weer uit een stalenboek en de vloerbedekking komt uit een gordijnstalenrits.

Poppenhuis miniatuur badkamer is gemaakt in net zo’n houten biscuiteriedoosje van Xenos als de zitkamer voor poppenhuiskinderen, alleen was deze doos al bruin geverfd. Het doosje staat op zijn brede kant en op deze foto kun je boven de scharnieren van het deksel zien. Het zitbad, bijbehorende lampetstel en po komen uit Engeland en de wastafel is een bouwpakketje uit Amerika. Het tafeltje heb ik bekleed en alles wat er op staat heb ik weer van afvalmateriaal gemaakt, behalve het gele potje, dat komt uit Engeland.  Dit behang komt ook weer uit een stalenboek en de vloerbedekking komt weer uit een gordijnstalenrits. Ik probeer zoveel mogelijk stalenboekenbehang en gordijnstalenstof, als vloerbedekking,  te gebruiken voor kleine kamertjes, maar het moet er natuurlijk wel bijpassen. 

 Duidelijker kijkje op het zitbad en het bijbehorende lampetstel en de po.

Poppenhuis miniatuur badkamer in een metalen medicijnkastje uit de jaren ’50 / ’60. Dit is het rechter vak. De badjas, de handdoeken, de badmat en de wcmat heb ik gemaakt en de bloemenzeepjes zijn kralen. De spiegel is een toilettasspiegeltje.

Dit is het linkervak van het jaren ’50/’60 medicijnkastje. De parfumflesjes, het schaaltje met badpareltjes (kraaltjes), de flesjes nagellak, de poederdoos, het zeepschaaltje (sierraad onderdeel) en de zeep (een bloemetjeskraal) en de handdoeken heb ik gemaakt. Het witte bekertje is een onderdeel van een balpen. Het krukje is van Euromini’s.

Onderdeel van de badkamer in het jaren ’50 / ’60 medicijnkastje.