Buitengebeuren

Poppenhuis miniatuur tuin met nephuisje gemaakt in een bak met aan de lange zijden een mooie sierrand, zodat het net een sierhek lijkt. Deze bak heb ik gekocht bij Xenos. Kijkje van achter uit de tuin richting het huis. Het nephuisje heb ik gemaakt van foamboard (lekker licht, want de bak is al vrij zwaar), met een kunststof deur en raam (ook lekker licht), het huisje is aan de voorkant en aan de zijkanten beplakt met steentjes papier en aan de achterkant met wit structuurbehang en het dak is beplakt met behang uit een behangstalenboek. Binnen is het ook behangen om geen kale aanblik te krijgen. Het gordijn komt uit het in verval geraakte huis voorheen het Jefferson en het gordijnrandje is een stukje kant. Het terras is ook gemaakt van een stukje foamboard en beplakt met een stukje van zo’n goedkope houten placemat net als de tuinranden. Het konijnenhok, de konijnen en de poezen komen uit Engeland. De werktafel en alle planten behalve de rode tulpen zijn gemaakt door Else Keuker. De box en de twee stoelen die op het gras staan zijn van wire wicker en komen, dacht ik, van Alice Lacey in Amerika. De stoelen en tafel op het terras zijn van zwaar metaal en komen uit Engeland of Amerika. Het tafelkleed en alle kussens heb ik gemaakt en het boxkleed zat al bij de box. 

Kijkje van het huisje richting de achterkant van het tuintje. Op deze foto kun je als je heeel goed kijkt links de sierrand van de bak een beetje zien. De tuinbank is ook van wire wicker en waarschijnlijk ook van Alice Lacey. De sierbloempot op poot komt uit Engeland. Het babypoppetje is zo’n rubberen.

Poppenhuis miniatuur tuin terras, gemaakt op het tafelblad van een bijzettafeltje uit de jaren ’60. De ouders van John hadden dat bij hun bed staan. Ik zag op die tegeltjes meteen een terrastafereel voor me en op mijn vraag, mocht ik het tafeltje hebben. Alle tuinmeubeltjes zijn van wire wicker van Alice Lacey uit Amerika. De vogeldrinkbak met bloemen komt uit Engeland en de duif op de drinkbak en de vogel in de vogelkooi komen uit Amerika. Het jongetje is van Fritz Canzler Caco. De hangplanten en de tulpen op tafel heb ik gekocht bij een Chinees snuisterijen winkeltje in Alexandrium 3 in Rotterdam. De plantenbak met de kat heb ik ooit ergens bij Blokker of zo gekocht. De ene dame is van porselein en de andere van aardewerk, dit zijn beeldjes die ik vroeger verzamelde.

Poppenhuis miniatuur prieeltje gemaakt door een oom van John. De tuinset inclusief de kussens is van Reutter Miniatures. De pop komt uit Engeland, de plantenbakken boven aan weerskanten van het trapje zijn van Euromini’s en de hyacinthen op tafel en de blauwe hortensia zijn gemaakt door Else Keuker.