Zelf gemaakt

Poppenhuis miniatuur taartjes enz.Een overzicht van verschillende taarten, taartjes, desserts, puddingen en kerstappeltjes op bordjes, schaaltjes enz. Ik heb alles gemaakt van knopen, kralen en andere kapotte sieraden, dopjes, deurstopper, magnetisch plastic damsteentje, oorclipsversieringen, bambinosteentje, splitpennen, doorzichtige punaise, diadeemversieringen uit mijn kindertijd, besjes van kerststukjes, oogschaduwblikje  en gekleurde kopspelden. 

Poppenhuis miniatuur olielamp, windlichten, vaasjes enz. Het roze en witte schaaltje zijn kralen op een sieraadonderdeel. De roze olielamp is gemaakt van kralen en andere sieradenonderdelen. De vaasjes eronder staan ook op sieraadonderdelen. Alle andere dingen zijn ook onderdelen van kapotte sieraden. De windlichten op de kast zijn gemaakt van twee omhulsels van 1:1 kerstlampjes met daarin twee dezelfde kralen als het roze schaaltje maar met een langwerpig kraaltje als kaars erin. 

Een aantal taarten, taartjes en desserts De achterste taart links staat op een schaal die bestaat uit een zuignap en een oorstekerstopper met plastic voor de stabiliteit. Het fruit op de voorgrond rechts is een oorclips met een knoop. als fruitschaal. 

Poppenhuis miniatuur koekjes, bonbons, beschuitjes, bonbonnière en voorraadpotten. De koekjesschaal op poot bestaat uit een grote knoop op een gele doorzichtige pushpin op nog een knoop en de koekjes zijn platte naturelkleurige houten kraaltjes. De andere koekjesschaal is de achterkant van een grote knoop met daarop dezelfde kraaltjes. De ovenschaal is een oogschaduwblikje met weer dezelfde kraaltjes. De drie beschuitjes op de voorgrond zijn van dezelfde kraaltjes met gekleurde kleine snoepjes er op. De bonbons zijn van kleine bruine kraaltjes met gekleurde snoepjes er op en de bonbonnière is een oogschaduwblikje op een onderdeel van een sierraad. De bewaarblikken had ik al beschreven. De glazen bonbonnière is gemaakt van twee knopen en een kristallen kraaltje als greepje. 

Poppenhuis miniatuur lippenstift, olielampjes en voorraadpot. De lippenstift is gemaakt van de schroefsluiting van een ketting met een rood geverfd stukje tandenstoker erin.  De olielampjes had ik al beschreven. De bewaarbus is een dopje van een lippenbalsem met daarop een zilverkleurige kraal met een mooie kopspeld als greepje. 

Poppenhuis miniatuur kerstbal, pieken, windlicht en kaarsenstandaard. Op de achtergrond het al beschreven windlicht en er naast net zo’n kaarsenstandaard met kaarsje als er in zit. Het kaarsje is een geribbeld kraaltje die om het touwtje van de ketting was heen gesmolten. Toen ik de ketting in losse kraaltjes knipte dacht ik nog niet aan kaarsjes, maar omdat ik de stukjes draad niet helemaal tot aan de kraal kon afknippen kwam opeens het idee van bewerkte kaarsjes, met het niet af te knippen draadje als lontje, in me op. Op de voorgrond een kerstbal en twee pieken voor op de kerstboom. Het is nog een hele toer geweest om die metalen kralen in drie maten goed recht op elkaar te lijmen zodat de gaten recht boven elkaar zaten, maar uiteindelijk is het gelukt, maar voorlopig heb ik het maar bij deze twee gelaten. 

Poppenhuis miniatuur tijdschriftenrekken. Dit zijn scheermesjeshouders. 

 Poppenhuis miniatuur bewaarblikken en potjes en op de voorgrond een voetkussen gemaakt van een beklede knoop op een holle knoop. 

Poppenhuis miniatuur flesjes nagellak, flessen badschuim, parfumflesjes, potjes crème en op de voorgrond een lippenstift en zeep op een schaaltje. De flesjes van de nagellak zijn plastic kralen die deze kleuren al hadden. De goudkleurige dekseltjes van de potjes crème zijn kruiskop schroefjes. De gele en groene dopjes op de groene parfumflesjes zijn afgeknipt van hele kleine plastic bloemetjes en op de twee witte flesjes zitten o.a. oorstekerstoppers. De goudkleurige plateautjes met de gaten en die met de handvatten komen van goudkleurige metalen riemen, de twee met de mooie opengewerkte randen zijn achterkanten van broches en ook nog een paar blikjes van oogschaduw als plateautjes. 

Poppenhuis miniatuur parfumflesjes en potjes crème van o.a. kralen, oorstekers en gekleurde kopspelden. 

Poppenhuis miniatuur doe het zelf / diy allerlei doppen die gebruikt kunnen worden als bloempot, prullenbak, plantenbak enz. De goudkleurige dop zat op een Eau de Cologne fles, de rode dop had ik al uitgelegd, de bruine dop zat op een astma inhaler, de witte dop zat ook op een luchtje, de zwarte en de rood met goudkleurige tekening komen van lippenstiften. De kaarshoudertjes voor op een taart kunnen misschien dienen als tuinfakkels. 

Poppenhuis miniatuur doe het zelf / diy. Op de voorgrond allerlei knopen die kunnen dienen als koekjesschalen of als dessertbordje en die met het kleedje erin kan ook als dienblad gebruikt worden, want die heeft een hogere rand.  Op de achtergrond miniatuurtjes die ik al beschreven had. 

Poppenhuis miniatuur bloempot op poot gemaakt van de dop van afwasmiddel waarvan je het bovenste gedeelte moet uittrekken om het afwasmiddel er uit te kunnen laten komen. Er zit een plastic ringetje onder zodat de bloempot stevig staat. 

Poppenhuis miniatuur krukjes, tafeltjes en taartstandaard. De zwarte krukjes zijn gemaakt van knopen en plastic garenklosjes. De koekjesschotel op poot is gemaakt van een plastic schaakstuk (een toren) en een knoop met daarop een kleedje uitgeknipt uit een groter rubber of plastic kleed.  Het kleine tafeltje is gemaakt van de houten dop van een jeneverfles op alweer een schaakstuk en weer een toren, maar deze keer van hout. Natuurlijk moet er nog iets over het tafeltje komen anders blijf je de naam van de jenever zien. Op de voorgrond zie je een bakje wat over de onderkant van een fles van een bekend luchtjesmerk zit. De buitenste tafeltjes in de parfumerie (die in een kleine houten bak van Xenos) zijn twee van deze bakjes die ik bekleed heb en het ronde tafeltje is een bekleed potje van gezichtscrème.