Shackman


Poppenhuis miniatuur huiskamer / eetkamer / slaapkamer. Dit is een groot deel van mijn Shackman meubeltjes, voor het merendeel gemaakt in Japan. Deze opstelling is gemaakt op de bodem van een dressoir uit de jaren ’50 dat ik graag van mijn moeder wilde hebben en ook gekregen heb. Hierboven is nog zo’n laag en daaroven links twee laadjes en daarnaast een ruimte achter twee glazen schuifdeurtjes. In die twee boven gelegen ruimtes heb ik voorlopig mijn Tudor meubeltjes en miniaturen uitgestald. Foto’s daarvan volgen. Ik weet nog niet of dit de definitieve Shackman plek wordt, vandaar dat de wanden en de vloeren nog kaal zijn.


Het crème bankstel komt ook van de Bijenkorf, ook in de jaren `80 gekocht. Ik weet nog dat het in witte doosjes zat zonder merknaam er op, of het Shackman is weet ik dus niet, maar ik denk het eigenlijk niet. Het tapijtje is zeker niet van Shackman.


Het tapijtje is niet van Shackman en de vaas met bloemen, komt uit Amerika, ook niet.


Een beetje andere kijk op het eetgedeelte.


Kijkje vanuit het slaapgedeelte naar het huis- en eetkamergedeelte.


Het beddengoed heb ik zelf gemaakt. Ik vond de originele bekleding van Shackman niet echt genoeg. Het sieradenladenkastje naast de kaptafel en het quiltrek naast de hoekstoeltjes zijn twee van de tweedehandse Shackmanmeubeltjes uit het museumwinkeltje. Het doorzichtige bakje op de kaptafel is een knoop.


In het sieradenladenkastje liggen ook wat simpele zelfgemaakte sieraden.

Poppenhuis miniatuur huiskamer / woonkamer. Alles op deze foto is van Shackman, op de haard met toebehoren en het boekenkastje na heb ik alles tweedehands gekocht in het museumwinkeltje in Amerika. Ik denk dus dat dit niet allemaal Japans is. Ook deze setting is nog niet definitief, daarom ook hier nog kale wanden. Deze opstelling heb ik gemaakt in een jaren ’50 hangboekenkastje dat ik ook weer van mijn moeder gekregen heb.  Aan de rail kun je zien dat hier eigenlijk een gordijntje voor moet hangen en rechts zit een deurtje kompleet met handvat, slot en sleutel.

Op deze foto kun je de tafel (of misschien is het een toch een bank) zien en ook de super lelijke (vindt ik) goudkleurige plastic borden zien. Ook toevallig via het Internet ontdekt dat die van Shackman zijn. Er waren ook nog een theepot en twee bekers of zo bij, maar die kan ik niet meer vinden. Vorig jaar heb ik op Marktplaats een lichtblauw gespikkelde metalen theepot en vier bijpassende kopjes verkocht omdat ik ze niet mooi vond, slecht afgewerkt enz. Na de verkoop ontdekte ik dat die ook van Shackman waren…


Een duidelijker kijkje naar de rechterkant van de kamer.


Op deze foto kun je de bank beter zien. Dit bankstel hoort echt bij elkaar, al lijkt de uitvoering van bank en fauteuils verschillend. Als ik deze bank een paar maanden geleden niet bij toeval op het Internet gezien had met de originele doos met afbeelding er bij zou ik nooit gedacht hebben dat het van Shackman was.


Deze broodkast en wastobbe met wasbord van Shackman staan voorlopig in het jaren ’50 hangboekenkastje in het vak achter het  deurtje.