Het Kleine Huis op de Prairie (2 van 2)

 Het meisje met het rode haar, Anne of Greenn Gables, komt uit Amerika  voor mij is ze Laura Ingalls en het meisje op de bank komt uit Engeland. De Shackman wastobbe met wasbord en de bank tegen het huis heb ik weggehaald, want ik wil de Shackmanmeubeltjes zoveel mogelijk bij elkaar houden.

 Het bessenmandje in het raam is van Sir Thomas Thumb uit Nieuw Zeeland.

 De schragentafel, het gereedschap wat er op ligt en het tuingereedschap wat links van de schoorsteen tegen het huis staat en de bijenkorf zijn ook van Sir Thomas Thumb. Het stinkdier, de bos takken, de twee balen hooi en het blok ijs met de priem en de tang komen uit Amerika.

 Deze foto is door één van de raampjes genomen, de vlek op de vensterbank is het bessenemmertje.

 Deze foto is door het raampje naast de deur genomen. Het houten bord met spullen om jam te maken komt uit Engeland.

 De tafel was één van mijn eerste pogingen om zelf een meubeltje te maken, wel gelukt, maar misschien volgende keer van ander hout.  Het wiegje heb ik ook zelf gemaakt. In meubeltjes maken ben ik ook niet zo goed. De ham en de spek hadden op zolder moeten hangen.

 De kast en het hoekkastje komen van Matlock Miniatures uit Engeland. De schommelstoel komt uit een goedkoop pakket waar meer meubeltjes in zaten en welk je in de jaren ’80 of ’90 bij een drogist of zo kon kopen. De baby is een rubberen robby (zo heten die poppetjes toch?)

 De schaal op de bovenste plank van de kast is een oogschaduwblikje. De ronde touwmat komt uit Amerika.

 De olielamp komt uit mijn koperen letterbakverzameling en het eten o.a. uit Engeland.

 De rustieke meubeltjes komen ook van Matlock Miniatures. Het beddengoed heb ik zelf gemaakt. De olielamp komt ook uit mijn letterbakverzamelng. De nachtpon, ochtendjas en slaapmuts zijn gemaakt door een kennis en de bonnet heb ik gekocht.

 Poppenhuis miniatuur jaarmarkt / voedselwedstrijd. Sinds een paar weken is dit het tafereel op het grasveld van Het Kleine Huis voorlopig. Ik wilde namelijk ook een voedselwedstrijd uit de pionierstijd maken maar ik heb er nog geen plaats voor, dus heb ik het voorlopig hier uitgestald.

 Allerlei producten die meedingen naar de prijzen, fruit zowel vers als geweckt, paté, koekjes en brood. Deze dame heeft haar product er net bij gezet. Ze hoopt natuurlijk dat ze daarmee wint in die categorie. Een aantal weckpotjes met inhoud komen van Freubellientje, de witte schaal met kersen en de paté uit Engeland en de koekjes, de muffins en het brood zaten al in de vormen en die heb ik als een complete set gekocht met de borden en schaaltjes die op de bank aan de linkerkant staan. De blauwe schaal met kersen kan ook van Freubellientje zijn, maar dat weet ik niet zeker.

 De taarten heb ik gemaakt van knopen en oorclips, natuurlijk zonder clips, en een kroondop. Linksachter een bruine knoop voor de cake, een witte voor de room of zoiets en een rode oorclip bovenop. Middenachter een koperen knoop als taartschotel, een donkergele knoop als fruitcake en een witte knoop bovenop.  Rechtsachter een kroondop als bakblik, een bruine knoop als cake, een witte knoop voor de room of zoiets en een gele oorclips bovenop. Linksvoor een koperen knoop als taartschotel en een witte oorclips erop. Rechtsvoor een bruine knoop en een oranje doorzichtige knoop er op. Deze dame hoopt dat ze in de categorie taarten een prijs wint.

 De bordjes en schaaltjes staan al klaar, zodat de bezoekers het voedsel aangeleverd voor de wedstrijd kunnen keuren.

 Het (voorlopige) fruit is op de overzichtsfoto beter te zien. Voor de sinaasappels heb ik oranje kralen van een jaren ’70 ketting gebruikt, voor de appeltjes heb ik glimmende rode besjes van kerststukjes afgeknipt, voor de peren heb ik peervormige groene glanzende kralen gebruikt en voor de eieren heb ik eivormige pitten gebruikt. De meloen is gekocht. 

vorige