Kerstmis

Poppenhuis miniatuur Kerst eetkamer. Dit Kerst tafereel is geschikt op een plank in een kast met glazen deur in onze huiskamer. Het kerstthee- en eetservies is van All 4 Dolls of zoals ze vroeger heetten.

De dame, de fauteuil en het bijpassende tafeltje komen uit Amerika. Het kussentje heb ik zelf gemaakt. De kerstboom komt uit Engeland, deze is inmiddels vervangen door een helemaal versierde kerstboom op ledverlichting die ik twee jaar geleden kant en klaar bij de Marskramer heb gekocht. Vorig jaar en dit jaar heb ik ze ook gezien, maar helaas worden ze ieder jaar lelijker. De besneeuwde bomen met alleen maar ledverlichting er in zijn mooier, daar heb ik er twee jaar geleden ook twee van gekocht voor een buitentafereel. Deze kerstboom staat nu in een ander kerstkamertje. De dame in het lijstje aan de muur is een voorouder van John. Het meisje met de kerstcracker is van Sunday Dolls uit Engeland. De staande klok en de wandtafel zijn van Euromini’s en de kerstcake komt ook uit Engeland.

Een duidelijkere overzichtsfoto van het linkergedeelte. De man en het ronde tafeltje komen uit Amerika. Aangezien rood en groen mijn kerstkleuren zijn, is het gezin ook in die kleuren gekleed. Het meisje komt, dacht ik, uit Engeland. Het bankstel heb ik in de jaren ’90 gekocht in het Chinese paviljoen in het park Epcot in Disneyworld in Florida.

De chocolaadjes en  koekjes komen uit Engeland en de chocoladetulband met drie losse stukken komt van Miniaturen Schneider uit Duitsland. De middelste schaal heb ik gemaakt van een rode knoop gelijmd op een kristallen pyramide kraal. De rechtse schaal hoort bij het Kerstservies.

 

De kussentjes op de stoelen heb ik gemaakt. Het schilderij is een uitgeknipt en ingelijst plaatje.

De kast is van Euromini’s en het glaswerk is voornamelijk van Glasscraft uit Engeland. De haard komt uit Amerika en de Kerstguirlande uit Engeland.

Op de gebaksbordjes liggen de andere twee stukken uit de gemarmerde tulband die op het dressoir staat.

 

 De servieskast is van Euromini’s. 

 

De gedekte tafel in close-up. De tafel komt uit Amerika en na lang zoeken hebben we bijpassende stoelen, met natuurlijk “verplichte” rode zittingen, gevonden bij Silly Sisters.

Alle meubeltjes tegen de muur komen uit Amerika. De pepermolen en de zoutstrooier zijn gemaakt door David Edwards uit Nieuw Zeeland, de uitjes met lepel in het glazen potje en de broodjes in het mandje komen uit Engeland. De rode glazen en de karaf zijn gemaakt door Gerd Felka uit Duitsland.

Poppenhuis miniatuur Kerst. Kerst tafereeltje gemaakt onder een stolp. Ik verander nog al eens iets. De klok is een zelfbouwpakketje van Minimundus. Het tapijtje is een kleedje waar vroeger een plant of vaas opgezet werd. De koets is van Bodo Hennig. Het jongetje van Fritz Canzler Caco poppen. De stoel hoort bij het bankstel dat ik kocht in het Chinese paviljoen in Epcot, Disneyworld in Florida. Deze miniaturen zijn hierna en hiervoor in andere taferelen gebruikt en onder deze stolp staan nu allerlei planten.