Het Westhuis

 

 

 

 

 

 

Poppenhuis miniatuur Het Westhuis. Dit was een kinderpoppenhuis van het dochtertje van een collega van mijn man. Ik heb de indeling gelaten zoals het was, maar het behang en wat op de vloer ligt is nieuw. De buitenkant was wit geverfd en daar is steentjes papier op geplakt. Het dak was rood geverfd en daar hebben we dakpannen en een nok op geplakt en daarna alles grijs geverfd. Er komt geen verlichting in het huis maar voor het idee wil ik in iedere kamer grote ronde oorclips tegen het plafond   plakken zodat het net lijkt of er plafonnierres hangen. Dat moet ik nog doen, want ik heb er nog niet genoeg gevonden op de rommelmarkten waar ik al die sierraden  probeer te vinden.

Een iets beter zicht op de zijkant van het dak en het huis.

Poppenhuis miniatuur slaapkamer. De vloer komt weer van zo’n plakrol geplakt op karton. Alle meubeltjes zijn bouwpakketjes van Mini Mundus uit Duitsland. De po, het warmwater ding en de kandelaar, die op het ladenkastje staat, zijn van Bodo Hennig. Het bed is niet door mij bekleed. Al het andere op het ladenkastje staat heb ik zelf gemaakt van sloopsieraden enz. De spiegel is het deksel van een rougedoosje op een poot van drie kraaltjes omdat het te zwaar was om zelfstandig aan de muur te blijven hangen. De rok op het bed heb ik gemaakt van een stuk al geplisseerde stof dat over was van een rok van vroeger. De schoentjes en het tijdschrift zijn gekocht. Rechts is nog net een stukje van de badkamer te zien.

 

Op deze foto is de kast met inhoud duidelijker te zien en een ander stukje van de badkamer. Het vest, des nylonkousen en de handschoenen zijn gekocht. De schoudertas heb ik zelf gemaakt.

 

 

Poppenhuis miniatuur badkamer. Geen stalenboekbehang deze keer maar in Amerika gekocht poppenhuisbehang (handbeschilderd volgens degene die het mij jaren geleden verkocht) en de tegels zijn van een vel gekocht bij een poppenhuiswinkel in Nederland. Bad, wastafel, wc, wc borstel en wcpapierhouder zijn van Bodo Hennig. Het tafeltje en het hangkastje zijn bouwpakketjes van Mini Mundus. De spiegel heb ik ooit ergens gekocht en kwam qua kleur hier mooi van pas.  Voor het bankje heb ik de onderkant van een mannenluchtje bekleed met stof en kant. De handdoeken en washandjes heb ik zelf gemaakt evenals alle miniaturen in het kastje, op de wcrollen na. Het schaaltje met badparels heb ik ook gemaakt van sloopsieraden en het windlicht is een 1:1 kerstboomlichtje en twee soorten kralen. Het windlicht is duidelijker te zien bij mijn zelfgemaakte miniaturen.

 

Poppenhuis miniatuur eetkamer. Het behang komt uit een stalenboek en de vloerbedekking zijn twee gordijnstalen. Tegen de plafonds plak ik tegenwoordig ook behang, daar heb ik speciaal een 1:1 rol voor gekocht. Het kleed is dacht ik van Bodo Hennig. Alle meubeltjes en de klok zijn bouwpakketjes van Mini Mundus. De kachel, de krantenbak, de kandelaar, het servies, de glazen, het bestek en de koperen vaas zijn van Bodo Hennig en de schilderijtjes zijn zo gekocht.

 

De linkerkant van de eetkamer. Het fruit op de fruitschaal is van een oorclip uit de jaren ’50 en een knoop als schaal. De twee karaffen heb ik gemaakt van sloopsieraden. Op deze foto is de krantenbak iets beter te zien. Er moeten nog kussentjes op de stoelen.

 

De recherkant van de eetkamer. De plant is van Freubellientje en de bloempot is een dopje van een mini shampoo flesje uit een Amerikaans hotel, met een ringetje er onder zodat hij kan staan. De kaarsenstandaards heb ik gemaakt van sloopsieraden en de kaarsjes zijn kralen.

 

Poppenhuis miniatuur keuken. Het behang op de muren komt uit een stalenboek, het behang op het plafond is van een één op één rol en de tegeltjes komen van een gekocht vel. De meubeltjes zijn van bouwpakketjes van Mini Mundus. Het fornuis met kap, de vleesmolen, de wijnflessen, de pannen, de cakevormen, de maatbekers, de glazen voorraadpotten in de rechterkast, de weegschaal, het kruidenrekje met potten, zijn allemaal van Bodo Hennig.

 

De linkerkant van de keuken. De afwasbak met alles wat er in zit komt van Aat en Joke Oukes. Alle voorraadpotjes in het hangkastje heb ik gemaakt van kralen met punaises als deksels. Er hangen gordijntjes aan de kast rechts en aan de aanrechtkast. Dit heb ik verzonnen omdat het met de laadjes van het ene en de deurtjes van het andere niet goed is gegaan. De theedoek, de puddingen en de plateaus waar ze opstaan, heb ik gemaakt van oorclips, knopen en sloopsieraden.

 

De rechterkant van de keuken. De voorraadpotten op de bovenste plank in de rechterkast heb ik gemaakt van kralen en van metalen onderdelen van spijkerbroekknopen als dekseltjes. De taart op ondersteplank is ook weer van een oorclip deze keer in een oogschaduwblikje. De eieren heb ik  van Fimo gemaakt en het schaaltje is een afval materiaal. De steelzeef op tafel heb ik gemaakt van een sierraad onderdeel waar je kraaltjes op kan vastmaken en een ander sierraadonderdeel als steel. Er ligt ook nog een soeplepel die is niet goed te zien. Die heb ik gemaakt van een onderdeel van de onderkant van een oorclip. Door het gebogen stuk recht te buigen krijg je een steel aan het bolletje en wordt het een soeplepel. Rechts is een deel van de waskeuken te zien.

 

De waskeuken. Het behang en het plafond zijn van een één op één rol. De vloer is van plakplastic geplakt op een wit vel papier. De gootsteen komt uit Engeland en de strijkplank, het strijkijzer, de wastobbe op poten en de naaimachine zijn van Bodo Hennig. Het kastje was een verpakking voor speelgoed, ik dacht ook van Bodo Hennig. Het tafeltje was weer een poging om zelf een meubeltje te maken. De afvalemmer heb ik gemaakt van een dop en een blikken knoop en de net gestreken theedoek heb ik ook gemaakt. Rechts een deel van de keuken.

 

 

 

Een beter kijkje op het dak en een zijmuur en een stukje badkamer.