Het uitgebouwde Jefferson huis in betere tijden (jaren ’80)

(Zie ook de foto’s van dit huis in kerstsfeer!)

Poppenhuis miniatuur, het uit gebouwde Jefferson van Greenleaf. Dit is de voorkant van het in ongerede geraakte huis, wat begonnen is als bouwpakket. De bovenste drie etages zijn van de Jefferson en de rest is zelfbedachte uitbouw. 

Dit is de achterkant van het huis op de vorige foto.

Op deze niet zo goede foto is het dak nog niet klaar, maar het is de enige overzichtsfoto die ik heb van hoe de voorkant er aan de binnenkant uitzag.

Dit is de enige overzichtsfoto die ik heb van hoe de achterkant  er aan de binnenkant uitzag.

Een gedeelte van de voorraadkamer. De kast en de wastobbe met wasboard zijn van Shackman en het voorraadrek was weer een eigen probeersel. De trap is van Jan Beugelaar. Op de bovenste plank van het voorraadrek staan een koffiekan en vier kopjes. Ik vond die zo lelijk dat ik ze verkocht heb via Marktplaats. Later zag ik op het Internet dat ze van Shackman waren en als ik dat geweten had had ik ze niet verkocht, want Shackman is Shackman, lelijk of niet.

Van souterrain naar salon om af te stoffen.

Kijkje door het raam en de openslaande deuren in de eetkamer.

Kijkje door het raam van de eetkamer.

In de eetkamer zit de heer des huizes met een kopje koffie.

De badkamer, de meubeltjes komen uit Engeland. Het behang is van Mini Mundus.

De ouderslaapkamer. De bedbekleding, de gordijnen en de nachtkleding zijn gemaakt door een kennis. Het kleed heb ik geborduurd. De haard is weer een eigen probeersel. Het bed en het nachtkastje zijn bouwpakketjes van Mini Mundus. Het behang is cadeaupapier.

De kleedkamer. Alle meubeltjes die hierin staan zijn van Shackman op de stoel na, dat is een bouwpakketje van Mini Mundus. Het haardstel is ook van Shackman en zat samen met de haard, een blaasbalg, een  stolpklokje, twee dingen waar je het hout op legt en drie stokjes hout voor de haard in één doosje. De kleur van het kamerscherm van Shackman is niet goed te zien op de foto, maar het is bekleed met fuchsiakleurig fluweel net als de kruk bij de kaptafel. Het behang komt van Mini Mundus. De vaas op de haard heb ik van een vakantie in Griekenland meegenomen. Zelf geborduurd tapijtje. Het behang in de gang is weer cadeaupapier. Aan de muur hangt een broche.

De babykamer. Het behang is weer cadeaupapier en de vloerbedekking een stukje veloursstof. Het krukje is van een bouwpakketje van Mini Mundus en de haard is een eigen probeersel en de overige meubeltjes komen uit zijn goedkoop pakket. Het aankleedkussen op de commode, de gordijntjes en de kussens op het dagbed in de linkerhoek van de kamer heb ik gemaakt. De rammelaar komt uit Engeland en de Pierrot en de Golly zijn tinnen figuurtjes van het Schotse Hantel. Het behang is weer cadeaupapier.

De strijkkamer op zolder. De strijkplank en de strijkbout zijn van Bodo Hennig, evenals de naaidoos en de breimand. Wasmand en wringer komen uit Engeland en de tafel en de stoelen zijn van Shackman, pop is van Mini Mundus. Het schort op de strijkplank en de haard zijn een eigen probeersel. Het behang is weer cadeaupapier en de vloerbedekking is een soort velourspapier.