Feestdagen stolpjes

Poppenhuis miniatuur Kerstmis. Gedekte Kersttafel gemaakt onder een stolpje dat ik gekocht heb bij Xenos.

De rode schaaltjes op poot heb ik gemaakt van twee knopen en twee kristallen pyramidekralen. De koekjes en chocolaadjes op die schaaltjes komen uit Engeland en de andere koekjes zijn gemaakt door Freubellientje. Het rode binnenplateautje is een ronde onderzetter van kurk bekleed met glinsterende rode stof van een gordijnstalenrits. Die onderzetters heb ik ook bij Xenos gekocht en ze passen precies binnen de omvang van de stolp.

Poppenhuis miniatuur Oud- en Nieuwjaar. Een gedekte Oud- en Nieuwjaar tafel gemaakt onder een stolpje dat ik gekocht heb bij Xenos.

De oliebollen, de appelbeignets, de nieuwjaarsrolletjes en de bus poedersuiker zijn van Freubellientje. De bekleding van het binnenplateautje is van dezelfde gordijnstalenrits als de rode van de kersttafel.

Poppenhuis miniatuur Pasen. Een gedekte Paastafel gemaakt onder een stolpje dat ik gekocht heb bij Xenos.

Het metalen/tinnen servies is handbeschilderd door Victoria Fasken uit Engeland, de paaseitjes in de voorraadbus heb ik gemaakt van ovale kraaltjes verpakt in stukjes gekleurde bonbonpapiertjes en het grote paasei is één van die kleine beschilderde houten eitjes die je kunt kopen om aan een paastak te hangen, ook weer verpakt in een bonbonpapiertje. De bovenkant van de eierdop zijn omgekeerde dekseltjes van melkbussen groter dan 1:12 en  de poot komt van een diadeem of haarknijper uit mijn kindertijd. De taart heb ik gemaakt van een bruine knoop en een oorknop. De andere taart heb ik gemaakt van twee bruine plankendragertjes met daarop twee bloemetjes ook van een diadeem of haarknijper uit mijn kindertijd. De bekleding van het binnenplateautje komt ook weer van dezelfde gordijnstalenrits als de bovenstaande twee.